Нафта слабко дешевшає після злету цін напередодні

Нафта слабко дешевшає після злету цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту слабко опускаються у вівторок, 10 вересня, після підйому на день раніше. Трейдери стежать за ураганною активністю у Мексиканській затоці й оцінюють чутки про поповнення Китаєм стратегічних нафтових резервів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Листопадові ф'ючерси на Brent здешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,08 (0,11%), до $71,76 за барель. У понеділок Brent здорожчала на $0,78 (1,1%), до $71,84 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI знизилися в ціні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,14 (0,2%), до $68,57 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $1,04 (1,5%), до $68,71 за барель.

Національний центр прогнозування ураганів (NHC) США оголосив про формування тропічного шторму «Франсін» у Мексиканській затоці, який може посилитися й перейти до категорії ураганів до середини тижня. На узбережжі Луїзіани оголошено штормове попередження.

Shell повідомила, що уважно стежить за погодними умовами, й евакуювала другорядний персонал із платформ Enchilada/Salsa й Auger, а також призупинила буріння на платформах Perdido і Whale. Exxon Mobil призупинила роботу платформи Hoover.

Читайте також: Угорщина заявила, що домовилася про постачання російської нафти через Україну - Bloomberg

«Шторм навряд чи вплине довгостроково, але він нервує галузь», – сказав MarketWatch старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Аналітики StoneX під керівництвом Алекса Ходса зазначають, що позитивним чинником для нафтових котирувань у понеділок стали чутки, що Китай заповнює свої стратегічні резерви нафти на тлі зниження цін, купуючи щомісяця близько 16 млн барелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-