«єОселя»: від початку року понад 6300 сімей отримали кредити на житло

«єОселя»: від початку року понад 6300 сімей отримали кредити на житло

Укрінформ
За програмою доступних кредитів "єОселя" з початку 2024 року 6341 українська родина отримала пільгові іпотечні кредити на загальну суму 10,8 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

"За весь час дії програми вже 12 666 українських родин отримали кредити на суму понад 20,2 млрд грн. Програма "єОселя" не лише дає можливість на вигідних умовах придбати житло та покращити умови проживання, а ще й стимулює галузь будівництва та сферу нерухомості", – зазначив заступник міністра економіки Андрій Телюпа.

Лише за минулий тиждень українці оформили 162 кредити на 284 млн грн, з яких 110 – на придбання житла на вторинному ринку, 52 – на первинному.

Серед учасників програми кредити під 3% отримали 73 військовослужбовці та силовики; 3% ставкою скористалися також 11 педагогів та 11 медиків; кредити під 7% отримали 52 українці без власного житла, 8 ВПО та 7 ветеранів.

Читайте також: За програмою «єОселя» українці цьогоріч взяли кредити на ₴10,5 мільярда

Зазначається, що більшість кредитів українці взяли на придбання житла на вторинному ринку — 4550 житлових об'єктів, тоді як на первинному ринку придбано 1791 об'єкт.

Як повідомлялося, програма "єОселя" є однією зі складових політики "Зроблено в Україні" та реалізується Міністерством економіки спільно з Міністерством цифрової трансформації та ПрАТ "Укрфінжитло". Банками-партнерами "єОселі" є 11 фінансових установ, зокрема Ощадбанк, ПриватБанк та Укргазбанк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-