Французький мільярдер Ньєль завершив придбання lifecell і «Датагруп-Volia»

Французький мільярдер Ньєль завершив придбання lifecell і «Датагруп-Volia»

Укрінформ
Інвестиційна компанія NJJ Holding, яка належить французькому мільярдеру Ксав’є Ніелю, після отримання всіх необхідних дозволів завершила транзакцію з придбання компаній «Датагруп-Volia» та Lifecell.

Про це повідомила пресслужба Horizon Capital, передає Укрінформ.

«NJJ Holding («NJJ»), інвестиційна компанія, заснована та знаходиться у повній власності Ксав’є Ніеля, засновника провідної телекомунікаційної групи Європи iliad, сьогодні оголосила про придбання компаній «Датагруп-Volia», лідера серед провайдерів фіксованого зв’язку та платного ТБ в Україні, а також Lifecell, третього за величиною та найшвидше зростаючого оператора мобільного зв’язку в країні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що угода була завершена після виконання всіх попередніх умов, включно з отриманням необхідних регуляторних дозволів.

Партнери у цій угоді, «Датагруп-Volia» та Lifecell, будуть об’єднані для створення конвергентної телекомунікаційної платформи, спрямованої на розширення, зростання та інвестиції. Наступним важливим етапом для об’єднаної платформи є підписання документів і надання спільного фінансового пакета в розмірі $435 млн, який забезпечують Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Отримання коштів дозволить розпочати масштабну інвестиційну програму, включно з інвестиціями в мережі, ліцензії, обладнання та розширення фіксованої та мобільної інфраструктури в Україні.

Читайте також: Французький консорціум NJJ планує об’єднати Датагруп-Volia та Lifecell

Об’єднана компанія надаватиме послуги мобільного зв’язку понад 10 мільйонам українців, а її фіксована мережа охоплюватиме понад 4 мільйони домогосподарств по всій країні. Злиття «Датагруп-Volia» та Lifecell також дозволить споживачам скористатися пропозицією потрійного пакету послуг, що включатиме мобільний, фіксований зв’язок та платне телебачення.

Очолить об’єднану платформу генеральний директор «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба.

Як повідомлялося, турецька телекомунікаційна компанія Turkcell Iletisim Hizmetleri AS підписала угоду про продаж своїх підрозділів в Україні французькій компанії NJJ Capital.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-