Польща готова продавати більше електроенергії Україні

Польща готова продавати більше електроенергії Україні

Укрінформ
Польща має хороший енергетичний пакет допомоги для України, що передбачає продаж Україні електроенергії.

Про це заявив під час конференції у Ряшеві під назвою «Енергетична безпека – основи і перспектива розвитку» уповноважений уряду Польщі з питань відбудови України Павел Коваль, передає Укрінформ із посиланням на Bankier.pl.

«Цей пакет є вигідним, оскільки створює потенціал для польського експорту, дозволяє нам використовувати накопичене вугілля, дозволяє запускати польську промисловість і дозволяє заробляти гроші. Але найголовніше – це дозволяє українцям виживати»,- заявив Коваль.

За його словами, енергетичне питання найближчими місяцями буде ключовим в Україні. Він зауважив, що Росія, ймовірно, знищила в Україні 70-80% енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Споживання електрики зростає: українців просять не перевантажувати мережу

«Це означає, що за несприятливого сценарію ми можемо зіткнутися з хвилею енергетичних біженців. Щоб цього не сталося – потрібно реагувати. Ми готові до такої реакції, до продажу Україні значних обсягів енергії, щоб вони почувалися трохи безпечніше», – сказав він.

Коваль також звернувся до польських компаній, які бажають брати участь у відбудові України, особливо в енергетичному секторі, подавати свої ідеї та проєкти до Банку національної економіки (BGK).

За його словами, навіть невеликі польські компанії мають шанс скористатися програмою з відбудови України. Коваль додав, що для цього потрібен лише партнер в Україні, у такому разі компанія можете отримати хороший кредит або кредитну гарантію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-