Апеляційний суд підтвердив неможливість повернення ПриватБанку Коломойському

Апеляційний суд підтвердив неможливість повернення ПриватБанку Коломойському

Укрінформ
Північний апеляційний господарський суд міста Києва закрив провадження за позовом колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського та кіпрської компанії Triantal Investments Ltd про повернення державного ПриватБанку колишнім власникам.

Про це Укрінформу повідомили в ПриватБанку.

"Сьогодні суд закрив провадження у справі за позовом І. Коломойського та компанії Triantal. У цій справі позивачі оскаржували договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку, укладений в процедурі націоналізації, а також висували вимоги щодо повернення собі у власність акцій ПриватБанку", – прокоментував адвокат ПриватБанку Віктор Тарасенков.

Рішення суду базується на Законі України "Про систему гарантування вкладів", який чітко вказує, що акції банку після продажу інвестору не можуть бути повернуті колишнім власникам.

Зазначається, що до націоналізації Коломойському належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal – 16,6%.

Читайте також: Справа Коломойського: до схеми з легалізації понад 4 мільярдів причетний банк олігарха-втікача

Відповідні рішення суду зміцнюють позиції держави у справі ПриватБанку та підтверджують законність процесу його націоналізації.

Як повідомлялося, 27 листопада 2023 року Господарський суд Києва закрив провадження у подібній справі за позовом іншого ексвласника банку - Геннадія Боголюбова. А 15 листопада 2023 року Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив неможливість скасування рішень і договорів, прийнятих в процесі націоналізації ПриватБанку.

7 травня 2024 року Господарський суд міста Києва підтвердив неможливість повернення державного ПриватБанку колишнім власникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-