Нафта дорожчає через ураган в Мексиканській затоці

Нафта дорожчає через ураган в Мексиканській затоці

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують зростати в четвер, 12 вересня, після впевненого підйому за попередню сесію на тлі призупинення значної частини видобувних потужностей у Мексиканській затоці через ураган «Франсін».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Листопадові ф'ючерси на Brent здорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,48 (0,68%), до $71,09 за барель. У середу Brent здорожчала на $1,42 (2,1%), до $70,61 за барель, мінімуму з червня 2023 року.

Жовтневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,43 (0,64%), до $67,74 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $1,56 (2,4%), до $67,31 за барель.

Цієї ночі ураган охопив узбережжя Луїзіани. За офіційними даними, близько 39% видобувних потужностей США в Мексиканській затоці було зупинено через наближення.

Сезон ураганів у США цього року може виявитися досить інтенсивним, враховуючи спекотну літню погоду, сказав Market atch керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. Це завжди має наслідки для нафтового ринку.

Читайте також: Британія запровадила санкції проти ще 10 танкерів за перевезення російської нафти

«Перший удар, як правило, припадає на виробництво нафти, оскільки компанії евакуювали штат добувних платформ у Мексиканській затоці», – зазначив експерт.

У четвер трейдери чекають на публікацію щомісячного огляду Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) з нафтового ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-