ЄБРР та ПриватБанк підписали угоду про гарантії для кредитування бізнесу на €400 мільйонів

ЄБРР та ПриватБанк підписали угоду про гарантії для кредитування бізнесу на €400 мільйонів

Укрінформ
ПриватБанк разом з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали угоду про розподіл ризиків, яка дозволить видати нові кредити українському бізнесу на суму 400 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

"Договір передбачає, що ЄБРР покриватиме до 50% кредитного ризику ПриватБанку за кожним кредитом у рамках портфеля нових виданих кредитів приватним позичальникам на загальну суму 400 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що угода включає підтримку кредитування з наданням грантової підтримки від міжнародних донорів для інвестиційних цілей; проєктів із забезпечення енергонезалежності для ОСББ та приватних осіб, для мікро, малих та середніх підприємств, а також проєктів, що підтримують жіночий бізнес, ветеранський бізнес, релокований бізнес та бізнес, який постраждав від воєнних дій.

Читайте також: Україна та ЄБРР обговорили збільшення інвестицій в енергетику та інфраструктуру

Як повідомлялось, ЄБРР є найбільшим інвестиційним інвестором в Україні. Починаючи з 2022 року, він розмістив у країні понад 4,5 млрд євро і домігся згоди на збільшення капіталу ще на 4 млрд євро, щоб продовжувати кредитування на цих рівнях у воєнний час, з потенціалом для збільшення після початку повної реконструкції.

Фото: ПриватБанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-