Фінляндія приєдналася до країн, які оскаржать рішення МВФ відвідати Москву

Фінляндія приєдналася до країн, які оскаржать рішення МВФ відвідати Москву

Укрінформ
Фінляндія приєдналася до протесту країн, які хочуть оскаржити плани Міжнародного валютного фонду відновити консультації з економіки з РФ вперше після початку повномасштабної війни, яку розв'язала Росія в Україні.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ. 

За словами міністерки фінансів Ріїкки Пурри, Фінляндія спільно з іншими країнами Північної Європи, країнами Балтії та Польщею підготувала лист протесту на ім'я генерального директора фонду Кристаліни Георгієвої.

«Які рекомендації МВФ хоче надати Росії за підсумками консультацій? Як краще керувати воєнною економікою?» – йдеться в заяві Пурри.

У відомстві звернулись до всіх міжнародних організацій не співпрацювати з РФ, поки та веде війну в Україні. 

«Ми закликаємо всі міжнародні фінансові інститути, включаючи МВФ та його керівництво, продовжувати утримуватися від діяльності за участю держави-агресора та не відновлювати діалог доти, доки Росія продовжує свою агресивну війну проти України», – йдеться у листі.

Читайте також: Україна закликає МВФ не направляти місію в Росію

Лист також підтримав голова Банку Фінляндії Оллі Рен.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією агентства Reuters, МВФ підтвердив, що місія фонду відвідає Росію для обговорення "економічного розвитку і політики країни".

Після чого стало відомо, що кілька країн ЄС мають намір оскаржити плани МВФ відновити відносини з Москвою з економічних питань уперше після вторгнення РФ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-