Загальний обсяг допомоги Естонії українській енергетиці перевищив 320 тонн обладнання

Загальний обсяг допомоги Естонії українській енергетиці перевищив 320 тонн обладнання

Укрінформ
Естонія передала Україні вже понад 320 тонн гуманітарних вантажів для енергетичного сектору.

Про це повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник під час зустрічі із президентом Естонії Аларом Карісом, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«Ми дякуємо Естонії за 18 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою понад 320 тонн, серед яких дуже цінні для нас трансформатори, встановлення яких на заміну зруйнованих ворогом дозволяє відновлювати електропостачання тисячам українських родин», - зазначив Колісник.

Крім того, від Естонії надійшло 450 тис. євро до Фонду підтримки енергетики України.

Зазначається, що допомога Естонії українському енергосектору обладнанням дозволяє ефективно здійснювати відновлювальні та ремонтні роботи на пошкоджених ворогом об’єктах та підтримувати стійкість української енергосистеми.

Президент Естонії своєю чергою наголосив на необхідності консолідації міжнародних зусиль для надання Україні ще більшої підтримки для захисту від російських атак.

Читайте також: Оборона, енергетика і відбудова: Зеленський зустрівся із представниками італійського бізнесу

Як повідомлялося, заступник міністра енергетики України Микола Колісник під час візиту прем’єр-міністра Ірландії Саймона Гарріса до України обговорив із урядовою делегацією цієї країни розширення допомоги українським енергетикам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-