Ліфти, обігрівачі та дитячі іграшки: уряд частково відновив планові перевірки

Ліфти, обігрівачі та дитячі іграшки: уряд частково відновив планові перевірки

Укрінформ
Кабінет Міністрів України частково поновив планові перевірки органами ринкового нагляду деяких видів нехарчової продукції, яка може бути потенційно небезпечною для споживачів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

«Йдеться про відновлення перевірок дитячих іграшок, ліфтів та ліфтового обладнання, електричних та електронних пристроїв, обігрівачів та інших товарів», - зазначають у пресслужбі міністерства.

Відповідну постанову затверджено на засіданні уряду 6 вересня 2024 року.

Перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев зауважив, що це рішення допоможе захистити людей від придбання та використання небезпечної продукції та є вимогою європейських партнерів у межах рекомендацій Європейської комісії з підготовки до укладення Угоди АСАА («промислового безвізу») та програми Ukraine Facility.

Читайте також: «Тарифна комісія» відновить позапланові виїзні перевірки

Планові перевірки стосуватимуться, зокрема, рухомого обладнання, що працює під тиском, засобів індивідуального захисту, ліфтів, колісних транспортних засобів, медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, іграшок, електричного та електронного обладнання, обігрівачів приміщень.

Моніторитимуть дотримання норм чинного законодавства та прозорість роботи органів державного ринкового нагляду під час перевірок бізнесу Мінекономіки та Рада бізнес-омбудсмена.

Читайте також: Гетманцев: Завдяки антикорупції і детінізації цьогоріч маємо «плюс» 100 мільярдів у бюджеті

Як повідомляв Укрінформ, для покращення взаємодії з бізнесом уряд запустив бета-тестування онлайн-платформи «Пульс», де підприємці можуть оцінювати якість державних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-