Парламент ухвалив закон про перезавантаження митниці

Парламент ухвалив закон про перезавантаження митниці

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в цілому закон «Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів».

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

За інформацією Железняка, ухвалення урядового законопроєкту №6490-д у другому читанні та в цілому підтримали 260 народних депутатів.

«Це є маяком МВФ, Світового банку та США. І всіх бізнес-асоціацій. І громадськості. Але найголовніше - це найкраще, що можна було з нашого боку зробити для збільшення надходжень у бюджет», - зазначив депутат.

Так, проєктом закону передбачалося врегулювати умови контракту про проходження служби в митних органах, визначити вимоги до професійної компетентності посадових осіб митних органів, запровадити процедури ротацій посадових осіб митних органів, перевірок на доброчесність та моніторингу способу життя.

Також документом передбачена можливість проведення психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа для посадових осіб митних органів.

Крім того, врегульовані умови оплати праці посадових осіб митних органів та удосконалені підходи до формування конкурсних комісій з проведення конкурсу на посаду керівника центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику.

Також законопроєкт передбачає удосконалення підходів до формування атестаційних комісій та комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику.

Читайте також: Рада з другої спроби схвалила законопроєкт про підвищення податків

Як повідомлялось, Україна працює з країнами-партнерами для запровадження спільного митного контролю на пунктах пропуску з метою мінімізації корупційних ризиків. Але повністю позбутися корупції на митниці вдасться, коли Україна стане членом ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-