Рада ухвалила зміни до закону «Про публічні закупівлі»

Рада ухвалила зміни до закону «Про публічні закупівлі»

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила зміни до закону «Про публічні закупівлі», якими зобов’язала державних замовників оприлюднювати в Prozorro ціни на будматеріали під час закупівель послуг з ремонту та будівництва.

Відповідна інформація оприлюднена у картці документа на сайті ВР, передає Укрінформ.

Законопроєкт № 11057 у другому читанні підтримали 267 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, його прийняття викликане необхідністю забезпечити прозоре використання коштів під час публічних закупівель послуг з поточного ремонту, робіт із будівництва шляхом оприлюднення інформації про ціни на матеріальні ресурси.

Закон встановлює, що документи з інформацією про ціни на матеріальні ресурси є невід'ємними додатками до договору про закупівлю послуг із поточного ремонту, робіт із будівництва нових, розширення, реконструкції, капітального ремонту та реставрації існуючих об’єктів і споруд виробничого та невиробничого призначення, робіт із будівництва об’єктів з розробленням проєктної документації.

Читайте також: Будівельні тендери: кому і чому вигідно завищувати ціни в кошторисах

Зокрема, у документах про будівельні матеріали має обов’язково міститись інформація про найменування, характеристики, одиниці виміру, відпускну ціну, кількість, вартість транспортування та заготівельно-складські витрати, а також інформація про країну походження будматеріалів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 17 вересня прийняла у першому читанні новий законопроєкт про публічні закупівлі (№11520).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-