Міненерго оголосило конкурс з відбору трьох незалежних членів наглядової ради Укренерго

Міненерго оголосило конкурс з відбору трьох незалежних членів наглядової ради Укренерго

Укрінформ
Міністерство енергетики України оголосило конкурсний відбір кандидатів на зайняття трьох посад незалежних членів наглядової ради НЕК "Укренерго".

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні на сайті Міненерго.

Міненерго як суб’єкт управління Укренерго здійснює управління об’єктами державної власності та корпоративними правами держави із дотриманням законодавства, у тому числі керуючись принципами незалежності та відокремлення оператора системи передачі, а також із застосуванням кращих світових практик корпоративного врядування ОЕСР, ідеться в повідомленні.

У Міненерго переконані, що процес відбору членів наглядової ради має відбуватися у повній відповідності із чинним законодавством України, статутом компанії та керівними принципами корпоративного управління ОЕСР.

Наглядова рада Укренерго буде сформована прозоро через конкурсну процедуру обрання незалежних членів з дотриманням принципу різноманітності персонального та функціонального складу та з урахуванням компетенцій, якими мають володіти члени наглядової ради з метою відновлення більшості незалежних членів у складі наглядової ради, забезпечення балансу інтересів усіх груп стейкхолдерів та належного контролю та управління ризиками, на які наражається Укренерго.

Враховуючи сплив терміну повноважень членів наглядової ради наприкінці 2024-го - на початку 2025 року, Міненерго оголосило конкурсний відбір кандидатів на зайняття трьох посад незалежних членів наглядової ради Укренерго, а також доручило компанії залучити професійного консультанта з відбору персоналу.

Одночасно із проведенням конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради Міненерго буде здійснювати визначення та обрання кандидатур представників держави у наглядовій раді.

Відбір усіх членів правління - чотирьох незалежних і трьох представників держави - планується завершити до 9 грудня.

Першим та основним завданням новоствореної незалежної Наглядової ради стане проведення прозорого конкурсного відбору кандидатів на посаду голови правління Укренерго, заявили у міністерстві.

Читайте також: Кудрицький прокоментував своє звільнення з Укренерго

Як повідомляв Укрінформ, увечері 2 вересня народний депутат Ярослав Железняк заявив, що наглядова рада Укренерго звільнила голову правління компанії Володимира Кудрицького.

3 вересня незалежні члени наглядової ради Укренерго Данієль Доббені та Педер Андреансен подали у відставку через політичні мотиви звільнення Кудрицького.

На посаді виконувача обов’язків голови правління Укренерго з 5 вересня перебуває Олексій Брехт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-