Нафта дорожчає на тлі загострення конфлікту на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі загострення конфлікту на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в понеділок, 23 вересня, через побоювання, що загострення конфлікту на Близькому Сході може скоротити пропозицію в регіоні, і очікування, що значне зниження процентної ставки в США минулого тижня підтримає попит.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад зросли на 60 центів, або на 0,8%, до $75,09 за барель. Ф'ючерси на нафту WTI за листопад піднялися на 64 центи, або на 0,9%, до $71,64.

Обидва контракти зросли на попередній сесії завдяки підтримці зниження процентної ставки в США й падіння пропозиції в США після урагану «Франсін». Минулого тижня ціни на нафту зросли другий тиждень поспіль.

Пом'якшені економічні прогнози найбільших споживачів – Китаю й США – обмежили подальше зростання.

«Геополітична напруженість на Близькому Сході різко підвищилася між Ізраїлем і «Хезболлою», через що ціни на нафту можуть бути підтримані ризиками розростання регіонального конфлікту», — сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Війна різко загострилася минулого тижня після того, як вибухнули тисячі пейджерів і рацій, якими користувалися члени «Хезболли». Відповідальність за напад багато хто поклав на Ізраїль, який не підтвердив і не спростував відповідальності.

Попри те, що минулого тижня обидва контрольні показники нафти зросли більш ніж на 4% на тлі зниження ставок у США, зниження попиту в найбільшому імпортері нафти, Китаї, стримує зростання, сказала старший ринковий аналітик Пріянка Сачдєва.

Читайте також: Росія відновлює експорт нафтопродуктів - Bloomberg

Минулої середи Федеральна резервна система (ФРС) США знизила процентні ставки на пів відсотка, що стало більшим зниженням вартості запозичень, ніж багато хто очікував.

Зниження процентної ставки зазвичай стимулює економічну активність і попит на енергію, але аналітики й учасники ринку стурбовані тим, що центральний банк може помітити уповільнення ринку праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-