Уряд вводить часткову компенсацію за купівлю енергообладнання і техніки для розмінування

Уряд вводить часткову компенсацію за купівлю енергообладнання і техніки для розмінування

Укрінформ
Уряд ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту, який передбачає часткову компенсацію вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва в межах платформи «Зроблено в Україні».

Про це повідомив у Телеграміпостійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

“Доповнено постанову КМУ №952 Порядком реалізації експериментального проєкту щодо часткової компенсації вартості техніки і обладнання вітчизняного виробництва, за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для підтримки внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги <...>”, - написав Мельничук.

Зазначений порядок визначає умови, критерії та механізм реалізації експериментального проєкту часткової компенсації вартості техніки і обладнання вітчизняного виробництва (зокрема, енергетичного обладнання, машин для розмінування, колісної, будівельної та спеціальної техніки)

Мельничук пояснив, що отримувачами компенсації є суб’єкти господарювання, котрі купують техніку та обладнання вітчизняного виробництва для власного використання.

Встановлено критерії для отримання компенсації, строки та процедура подання заявок.

Мінекономіки формуватиме і затверджуватиме перелік техніки та обладнання, на придбання якого буде нараховуватися компенсація за бюджетні кошти. Умовою включення до переліку є локалізація виробництва на рівні понад 40%.

Читайте також: Франція до кінця року виділить €60 мільйонів на підтримку української енергетики

Як повідомлялось, в Україні 2 вересня 2024 року офіційно запустили програму "Національний кешбек", яка дасть змогу громадянам повертати 10% від вартості покупок вітчизняних товарів.

Максимальна сума компенсації за програмою "Національний кешбек" становить 3 тис. грн на місяць.

Упродовж трьох тижнів бета-тестування послуги українці отримали на картки 23,6 млн грн кешбеку.

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-