Марченко каже, що у бюджеті вистачить грошей для виплат військовим у цьому та наступному році

Марченко каже, що у бюджеті вистачить грошей для виплат військовим у цьому та наступному році

Укрінформ
У цьогорічному держбюджеті та в проєкті державного бюджету на 2025 рік передбачено достатньо коштів для виплат українським захисникам.

На цьому під час брифінгу в Медіацентрі Україна наголосив міністр фінансів Сергій Марченко, передає кореспондент Укрінформу.

За словами урядовця, закиди з приводу нібито нестачі коштів для виплат військовим наприкінці нинішнього року є безпідставними.

«Ми достатньо заклали коштів на грошове забезпечення військовослужбовців і в цьому році. Незважаючи на «історії», які постійно мусують у пресі. Єдине, що виникають ризики, пов’язані зі зростанням видатків на закупівлю озброєнь. Упродовж року ми їх постійно збільшували, перекидаючи кошти саме із грошового забезпечення», - пояснив Марченко.

Читайте також: Гроші на соцвиплати полоненим вже закладені у бюджеті-2025 - Мінреінтеграції

Водночас, запевнив міністр, і в цьому році, і в наступному видатки на грошове забезпечення та на всі передбачені доплати захисникам України будуть повністю профінансовані.

Як повідомлялося, 20 вересня Президент України Володимир Зеленський підписав закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн для фінансування військових потреб. За словами міністра оборони Рустема Умєрова, ці кошти будуть спрямовані на виплати військовослужбовцям та закупівлю озброєння і військової техніки для армії.

Фото: mof.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-