В Іспанії фермери протестують проти імпорту українського зерна

В Іспанії фермери протестують проти імпорту українського зерна

Укрінформ
В Іспанії фермери вимагають обмежити імпорт зерна з України, оскільки це призводить до значного падіння цін на внутрішньому ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє організація Unión de Uniones.

Як зазначається, іспанські фермери закликали вжити заходів для зменшення обсягів імпорту українських зернових, оскільки збільшення постачання з України призводить до значного падіння цін на місцевому ринку.

Особливе занепокоєння викликає той факт, що Іспанія отримує понад половину всього українського зерна, що імпортується до ЄС.

Повідомляється, що 25 вересня у порту Сантандер відбудеться масштабний мітинг з вимогою встановити контроль над імпортом українського зерна. Схожа акція протесту вже пройшла 23 вересня біля офісу ЄС у Мадриді.

У 2023 році Іспанія імпортувала майже 8,4 млн тонн українських зернових, а лише за першу половину 2024 року цей показник склав 6,5 млн тонн. Представники Unión de Uniones вказують на 45% зниження цін на зернові з травня 2022 року як на наслідок зростання імпорту.

Читайте також: Болгарія закликала Єврокомісію призупинити імпорт яєць із України

Фермери вимагають від уряду та Єврокомісії вжити заходів для регулювання імпорту та надати допомогу фермерам.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС з 2 липня знову запровадив тарифні квоти з Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) на імпорт яєць та цукру з України.

Фото: Unión de Uniones

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-