Україна та Японія підпишуть угоду про захист інвестицій - Шмигаль

Україна та Японія підпишуть угоду про захист інвестицій - Шмигаль

Укрінформ
Україна та Японія посилять співпрацю в сфері бізнесу завдяки підписанню угоди про захист інвестицій та відкриттю офісу Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) в Україні.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, який завершує свою дипломатичну роботу в Україні... Японія готова інвестувати в нашу державу. Готуємося до підписання угоди про захист інвестицій. Та очікуємо на відкриття офісу JETRO в Україні. Усі ці кроки сприятимуть активній співпраці між нашими бізнесами", - зазначив він.

Шмигаль висловив вдячність за підтримку Японією резолюцій ООН на користь України, Формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема в частині ядерної безпеки, та за підписання безпекової угоди.

"Японія надає нашій державі велику й неоціненну допомогу. Особливо в гуманітарній сфері. До кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть саме японського виробництва. Крім того, Японія суттєво допомагає в медичній галузі", - підкреслив глава уряду.

Окрім цього, Шмигаль висловив вдячність послу Японії за вагомий внесок у зміцнення нашого двостороннього партнерства й вручив йому почесну грамоту Кабінету міністрів України. Також він розраховує, що двосторонній діалог між нашими країнами продовжить свій активний розвиток.

Читайте також: Кішіда запевнив Зеленського, що Японія й надалі активно підтримуватиме Україну

"Вдячні японському уряду за непохитну підтримку, зокрема під час головування в G7. Окремо подякував за підтримку рішення країн Групи Семи щодо надання Україні 50 млрд доларів від використання заморожених російських активів", - додав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Японія співпрацює з партнерами з Групи семи та Україною над наданням Україні позики за рахунок заморожених активів Росії.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-