В Україні вже підключили до мережі 100 МВт газової генерації - експерт

В Україні вже підключили до мережі 100 МВт газової генерації - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
В Україні уже введено в експлуатацію 100 МВт газової генерації, до кінця 2024 року очікується підключення ще 200 МВт.

Про це повідомив директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко у коментарі для публікації Укрінформу.

"Процес пішов. Збудовано і введено в експлуатацію близько 100 МВт, і до кінця року додасться ще до 200. А в 2025-му до наступного опалювального сезону дійсно очікується введення в роботу 1 ГВт", - сказав експерт.

Він також зауважив, що енергетичні об'єкти потребують захисту, окремо виділивши зусилля НЕК "Укренерго" у цьому напрямку. 

"Захистили основні об’єкти першим (військові габіони - короби з металевої зварної сітки, наповнені сипучим матеріалом – ред.), другим рівнем (саркофаги – ред.) захисту - підстанції насамперед - і накопичили великий запас резервного обладнання", - прокоментував Омельченко розбудову фізичного захисту системи передачі електрики.

Читайте також: Росіяни вночі здійснили масовану атаку на енергетику - Укренерго

Щодо захисту розподільних пунктів АЕС, який має забезпечувати НАЕК "Енергоатом", даних у експерта немає.

Як повідомлялося, міністр енергетики Герман Галущенко 6 вересня заявив, що в Україні вже профінансовано встановлення розподіленої генерації загальною потужністю 600 МВт. При цьому, за словами міністра, встановлено електростанцій на сотні мегаватт потужностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-