Вклади українців у банках зросли до ₴1,3 трильйона

Вклади українців у банках зросли до ₴1,3 трильйона

Укрінформ
Станом на 1 вересня 2024 року загальна сума вкладів фізичних осіб у банках України досягла 1 301,0 млрд грн, що на 12,5 млрд грн більше порівняно з попереднім місяцем.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

«Від початку 2024 року загальний приріст вкладів громадян склав 66,2 млрд грн, з яких 29,2 млрд грн – реальне зростання без урахування переоцінки гривневого еквіваленту валютних вкладів», - ідеться у повідомленні.

Серед вкладів фізичних осіб у національній валюті становили 835,4 млрд грн (+6,3 млрд грн за серпень), вклади в іноземній валюті – 465,6 млрд грн (+6,2 млрд грн за серпень).

Крім того, частка ФОП у структурі вкладників на 1 вересня 2024 року становила 3,2%, а сума їх вкладів склала 143,9 млрд грн.

Читайте також: ОВДП як альтернатива доларам під «матрацом»

Як повідомлялося, з 13 квітня 2022 року, в день набуття чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після скасування чи припинення його дії на вклади фізичних осіб (у т.ч. ФОП) у банках України поширюються 100% гарантії. Після завершення тримісячного терміну з дня скасування чи припинення дії воєнного стану максимальна сума гарантованого відшкодування для вкладників банків України становитиме 600 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-