МХП розширює міжнародну присутність, щоб підтримувати стабільну роботу бізнесу в Україні

МХП розширює міжнародну присутність, щоб підтримувати стабільну роботу бізнесу в Україні

Укрінформ
У співпраці з Посольством України в Хорватії МХП стала партнером Міжнародної Осінньої Виставки в Гудоваці (Хорватія), наймасштабнішої події країни у харчовій та аграрній індустрії. 

Про це Укрінформу повідомили у міжнародній компанії у сфері харчових та агротехнологій - МХП.

Там зазначили, що у співпраці з Посольством України в Хорватії МХП стала партнером Міжнародної Осінньої Виставки в Гудоваці (Хорватія), наймасштабнішої події країни у харчовій та аграрній індустрії. 

Компанія інвестує у продовольчу індустрію Хорватії вже 5 років, а участь у виставці дала можливість розказати хорватській спільноті більше про діяльність МХП як міжнародної компанії у сфері агро та харчових технологій з доходом понад 2,72 млрд євро, що об’єднує понад 32 000 співробітників по всьому світу.  

МХП працює над розширенням міжнародної присутності та інвестує в нові можливості, зокрема на ринку Південно-Східної Європи. Це дозволяє підтримувати харчову безпеку  та стабільну роботу підприємств в Україні, інвестувати в економіку України, бути надійним тилом для військових, підтримувати добробут команди та громад. 

З моменту виходу на хорватський ринок у 2019 році МХП інвестувала загалом 44,5 млн євро та створила понад 200 нових робочих місць. Компанія розвиває підприємства у сфері продуктів харчування, в агронапрямі та у галузі кормів для домашніх тварин. 

Читайте також: Албанія відкрила свій ринок для українських виробників кормів для домашніх тварин

«Ми інвестуємо в Хорватію протягом п’яти років, і для нас дуже важливо, щоб хорватське суспільство отримало більш глибоке розуміння МХП. Як і у всьому, що ми робимо в Україні, Європі та світі, наші цілі в Хорватії зосереджені на збільшенні потенціалу національної харчової промисловості, зміцненні харчової стійкості країни та сприянні економічному розвитку регіонів, де ми працюємо. МХП, як компанія з українським духом та міжнародним масштабом, планує продовжувати інвестувати в Хорватію», – наголосив член ради директорів МХП Андрій Булах. Він у межах події мав зустріч з міністром сільського господарства Хорватії Йосипом Дабро та Державним секретарем міністерства сільського господарства Тугоміром Майдаком.

З моменту виходу на хорватський ринок у 2019 році МХП інвестувала загалом 44,5 млн євро та створила понад 200 нових робочих місць.

«Ми пишаємося тим, що такі компанії, як МХП, представляють Україну на глобальному рівні, демонструють лідерство в продовольчому секторі та допомагають посилити голос України на міжнародній арені. МХП є важливим гравцем у Хорватії, який робить свій внесок не лише в економічне зростання країни, але й у продовольчу безпеку», – зазначив посол України в Хорватії Василь Кирилич. 

За версією видань Forbes та NV, МХП є одним з найбільших інвесторів в Україні. За час повномасштабного вторгнення компанія скерувала 14,8 млрд гривень у розвиток бізнесу в Україні. 

Серед основних напрямів для інвестування – підтримка та модернізація технологій і обладнання, диджитальна трансформація, проєкти зі збільшення ефективності виробництва та зменшення собівартості продукції,  енергоефективність та енергонезалежність компанії, соціальні ініціативи, розвиток кулінарного бізнесу та випуск нових продуктів.  

***

МХП — міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій. Має виробничі потужності в Україні та на Балканах. Акції МХП представлені на Лондонській фондовій біржі.

Об'єднує понад 32 тисячі працівників в Україні та за кордоном, входить до 10 кращих роботодавців України за версією Forbes.

МХП експортує продукцію в понад 70 країн світу. Земельний банк становить 360 000 гектарів у 12 областях України. Компанія є найбільшим платником податків у агросекторі за 2023 рік, входить в ТОП-5 найбільших інвесторів країни. Як кулінарна компанія МХП розвиває понад 15 продуктових брендів та спільно з партнерами – кілька мереж, зокрема магазини «Мʼясомаркет» і заклади Döner Маркет. Також в МХП працює Кулінарний центр.

Спільно зі стратегічним партнером Благодійним фондом «МХП – Громаді» компанія розвиває громади. Для індивідуального супроводу та комплексної підтримки військових, ветеранів, їхніх родин та тих, хто чекає близьких з фронту, компанія впроваджує програму «‎МХП Поруч». 

Засновник та CEO МХП — український бізнесмен Юрій Косюк. 

Фото надані МХП.

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 і Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі рахунку.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова «реклама».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-