Нафта дорожчає на тлі можливих перспектив попиту

Нафта дорожчає на тлі можливих перспектив попиту

Укрінформ
Ціни на нафту незначно зросли у вівторок, 1 жовтня, оскільки кращі перспективи пропозиції й повільне зростання глобального попиту переважили побоювання, що ескалація напруженості на Близькому Сході може вплинути на видобуток у ключовому експортному регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr із посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту Brent з постачанням у грудні піднялися на 7 центів, або 0,1%, до $71,77 за барель. Ціни на американську нафту West Texas Intermediate з постачанням у листопаді зросли на 8 центів, або 0,12%, до $68,25.

У понеділок ціни на Brent у вересні знизилися на 9%, це третій місяць падіння й найбільше місячне здешевлення з листопада 2022 року. У ІІІ кварталі ціни знизилися на 17% через найбільшу квартальну втрату за рік. WTI подешевшав на 7% минулого місяця і знизився на 16% за квартал.

«Було багато застережень щодо цін на нафту, оскільки учасники ринку очікують майбутніх додаткових постачань з боку ОПЕК+ до кінця цього року, поряд із все ще м’яким прогнозом попиту з боку Китаю, відображеним в останніх показниках PMI країни», – сказав Yeap Jun Rong, ринковий стратег IG.

Виробнича діяльність у Китаї різко скоротилася у вересні, оскільки нові замовлення в країні й за кордоном охолонули, знизивши впевненість власників фабрик майже до рекордно низького рівня, показало опитування приватного сектору в понеділок.

Поряд із занепокоєнням щодо попиту, ОПЕК+, яка об’єднує членів ОПЕК і союзників, планує збільшити видобуток на 180 тис. барелів на день (б/д) у грудні.

Читайте також: РФ транспортує нафту через Фінську затоку на танкерах, непридатних для виходу в море

Тим часом напруга на Близькому Сході залишається на радарі, але побоювання щодо пропозиції наразі здаються відносно стриманими, оскільки учасники ринку все ще оцінюють ризики ширшого регіонального конфлікту, сказав Yeap з IG.

У вівторок, як очікується, наземне вторгнення Ізраїлю у Ліван розпочалося, оскільки його військові заявили, що війська почали «обмежені» рейди проти об’єктів «Хезболли» у прикордонній зоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-