Глава комітету ВР сказала, коли буде друге читання бюджету-2025

Глава комітету ВР сказала, коли буде друге читання бюджету-2025

Укрінформ
Голосування Верховної Ради в першому читанні за державний бюджет на 2025 рік очікується наприкінці жовтня, в цілому держбюджет мають ухвалити наприкінці листопада.

Про це голова бюджетного комітету ВР Роксолана Підласа сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

"Очікується, що голосування в першому читанні за державний бюджет буде наприкінці жовтня. А голосування в другому читанні та в цілому наприкінці листопада. З таким таймлайном ми вкладаємося у відведені нам законом строки, тому що до 1 грудня за законом ми повинні вже ухвалити державний бюджет", - сказала Підласа.

Вона зазначила, що першого жовтня завершився строк подання поправок. За її словами, поки невідома їх загальна кількість.

Читайте також: Бюджет-2025: що пропонують в уряді

"Трошки пізніше ми будемо знати, скільки в цьому році поправок, який в нас об'єм роботи. Але я думаю, що це буде не менше, ніж півтори-дві тисячі поправок, тому що кожен комітет, кожен депутат має ідеї з приводу того, як краще розподіляти гроші в державі", - сказала Підласа.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня 2024 року уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік, за яким доходи очікуються на рівні 2 трлн грн. Видатки бюджету плануються на рівні 3,6 трлн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-