Через негоду в Україні знеструмлені 70 населених пунктів

Через негоду в Україні знеструмлені 70 населених пунктів

Укрінформ
Станом на ранок 7 жовтня через негоду залишилися без електропостачання 70 населених пунктів у шести областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Внаслідок несприятливих погодних умов є знеструмлення у 26 населених пунктах в Одеській області, 14 населених пунктах у Київській області, 10 населених пунктах у Чернігівській області, 12 населених пунктах у Миколаївській області, 7 населених пунктах в Кіровоградській області та 1 населеному пункті у Черкаській області", - йдеться у повідомленні.

Упродовж доби 6 жовтня енергетики відновили електропостачання 29 226 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. При цьому через обстріли фіксувалися знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Чернігівській областях.

Зокрема, у Дніпропетровській області внаслідок обстрілів вимикались повітряні лінії, що призвело до знеструмлення побутових споживачів та місцевої промисловості, також знижували напругу енергетичні об’єкти. На Чернігівщині знеструмлювалися 1568 споживачів.

За інформацією міністерства, станом на ранок 7 жовтня внаслідок бойових дій залишаються без світла 83,6 тис. споживачів на Донеччині, 3,7 тис. - у Запорізькій області, 6,5 тис. - на Сумщині, 32,2 тис. - на Харківщині, 2,2 тис. - на Чернігівщині, 397 споживачів - на Дніпропетровщині.

У Херсоні знеструмлено майже 4,5 тис. споживачів, в області - понад 28 тис.

Через технологічні причини залишаються без електропостачання 1,1 тис. споживачів на Сумщині та 2,2 тис. споживачів на Дніпропетровщині.

Читайте також: Галущенко обговорив з молдовським колегою роботу енергосистеми в екстрених ситуаціях

Як повідомлялось, НЕК "Укренерго" зафіксувала тенденцію до збільшення споживання електроенергії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-