Україна розраховує на запуск спільного зі Словаччиною виробництва машин для розмінування - Шмигаль

Україна розраховує на запуск спільного зі Словаччиною виробництва машин для розмінування - Шмигаль

Укрінформ
Україна очікує на нові оборонні контракти зі словацькими підприємствами та розраховує на започаткування спільного виробництва машин для розмінування Bozena.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на брифінгу за результатами других міжурядових консультацій зі Словаччиною, передає Укрінформ із посиланням на Ютуб-канал Кабінету міністрів.

"У безпековій та оборонній співпраці маємо позитивну динаміку. Нещодавно українська компанія підписала угоду з європейським партнером, виробничі потужності якого розташовані у Словаччині, про збільшення виробництва снарядів калібру 155. Очікуємо на нові оборонні контракти на рівні підприємств. Окремо розраховуємо на започаткування спільного виробництва інженерної техніки з локалізацією в Україні. Йдеться про розмінувальні машини Bozena, про їхнє, зокрема, обслуговування та ремонт", - сказав він.

Водночас Шмигаль зазначив, що Україна вдячна за готовність Словаччини надати вже наявну інженерну техніку для розмінування. За його словами, "це прискорить очищення українських земель від російського мінного сміття, врятує тисячі життів та сприятиме відновленню економіки".

Читайте також: Україна та Словаччина створять східноєвропейський енергетичний хаб - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті сьогодні, 7 жовтня, відбулася зустріч прем'єрів України та Словаччини Дениса Шмигаля і Роберта Фіцо. Очільники урядів обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проєкти.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-