Цьогоріч РФ скинула понад 1000 ракет і дронів на українські енергооб'єкти: які втрати генерації

Цьогоріч РФ скинула понад 1000 ракет і дронів на українські енергооб'єкти: які втрати генерації

Укрінформ
Інтенсивність обстрілів Росією українських енергетичних об'єктів у 2024 році значно перевищує кількість атак на енергетичну інфраструктуру у попередні роки війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство енергетики України.

За поточний рік росіяни загалом застосували понад тисячу засобів ураження - дронів і ракет різного типу, зокрема балістичних.

Сукупні втрати енергетичних потужностей України внаслідок цьогорічних атак перевищують 9 ГВт. Цього було б достатньо для забезпечення електроенергією чотирьох країн ЄС, зазначили в Міненерго.

Навіть за відсутності масованих обстрілів атаки на енергетичну систему країни не припиняються. Щодня росіяни атакують об'єкти у Чернігівській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

Читайте також: Через атаки РФ із початку війни Україна втратила близько 30 ГВт потужностей - DiXi Group

"Попри те, що атаки на українську енергетику стали наймасштабнішими у світі, а завданих їй руйнувань не знала жодна інша енергосистема, ситуація в українській енергосистемі залишається контрольованою", - підкреслили в Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 7 жовтня поруч із майданчиком Південноукраїнської атомної електростанції були зафіксовані російські ударні безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-