Бюджет може бути ухвалений наприкінці листопада - голова профільного комітету ВР

Бюджет може бути ухвалений наприкінці листопада - голова профільного комітету ВР

Укрінформ
Верховна Рада планує ухвалити державний бюджет на 2025 рік у першому читанні наприкінці жовтня, у другому - наприкінці листопада.

Про це в телеефірі заявила голова Комітету ВР з питань бюджету Роксолана Підласа, передає Укрінформ.

За словами Підласої, зараз проєкт держбюджету перебуває на етапі розгляду поправок.

"Народні депутати цього року подали понад 2 тисячі поправок до бюджету. Це десь на 400 більше, ніж минулого року. У наступний тиждень ми будемо їх розглядати в Комітеті з питань бюджету. Після цього планується в кінці жовтня голосування в першому читанні у сесійній залі Верховної Ради, у кінці листопада - голосування в другому читанні та в цілому", - сказала вона.

Підласа підкреслила, що пріоритетом у проєкті бюджету є оборона, видатки на цей сектор плануються на рівні 2,2 трильйона гривень.

Читайте також: У проєкті держбюджету-2025 є додаткові резерви доходів на ₴13,5 мільярда - Рахункова палата

"Більш ніж половина з цих коштів піде на забезпечення військовослужбовців - 1,2 трлн грн. Водночас 737 млрд грн спрямують на закупівлю та модернізацію озброєння та техніки, зокрема 47 млрд грн - на виробництво дронів в Україні", - уточнила вона.

Голова комітету зазначила, що на соціальну сферу передбачено близько 419 млрд грн, на обслуговування держборгу - 481 млрд грн.

Читайте також: На забезпечення армії за дев’ять місяців спрямували 58% держбюджету - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня міністр фінансів Сергій Марченко представив проєкт Закону «Про державний бюджет України на 2025 рік».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-