Україна конфіскувала суховантаж за незаконний захід у порти Криму

Україна конфіскувала суховантаж за незаконний захід у порти Криму

Укрінформ
У Одеській області Морська охорона Державної прикордонної служби спільно з правоохоронними органами затримала суховантаж USKO MFU під прапором Камеруну, який незаконно заходив у порти тимчасово окупованого Криму для здійснення комерційної діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомила ДПСУ.

За рішенням суду, судно передано у власність держави України.

"Затримання відбулося в липні 2024 року, коли підрозділи Морської охорони у складі міжвідомчої групи виявили порушення судноплавства в тимчасово захоплених акваторіях", - ідеться у повідомленні.

Дніпровський районний суд міста Києва ухвалив передати судно до Національного агентства з управління активами (АРМА).

Капітана судна звинувачують за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України в порушенні порядку в’їзду на окуповані території з метою завдання шкоди державним інтересам. За порушення українського законодавства та міжнародного права, судно тепер перейде під управління держави для подальшого використання.

Читайте також: В Україні оголосили підозру капітану судна, яке незаконно вивозило агропродукцію через Крим

Україна продовжує твердо відстоювати свій суверенітет у територіальних водах, нагадуючи, що всі порти Криму та Азовського моря залишаються закритими для комерційної діяльності. Будь-які операції у цих портах порушують міжнародні норми та законодавство України.

Як повідомлялося, США передали Україні чотири середньовічні шаблі, викрадені Росією на тимчасово окупованих територіях, які конфіскувала прикордонна служба Штатів під час пересилання артефактів з РФ в Америку.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-