У Мінфіні прокоментували ухвалене Радою підвищення податків

У Мінфіні прокоментували ухвалене Радою підвищення податків

Укрінформ
Ухвалений Верховною Радою у другому читанні законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу для фінансування Сил оборони збільшить надходження до бюджетів цьогоріч на 21,2 млрд грн, а наступного року - на 141,1 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів.

Відповідно до ухваленого закону, військовий збір для фізичних осіб зросте з 1,5% до 5%, крім військовослужбовців та працівників силових структур, для яких ставка залишиться на рівні 1,5%.

Для ФОП 1, 2 та 4 груп встановлюється військовий збір у розмірі 10% від мінімальної заробітної плати, а для платників єдиного податку 3 групи - 1%.

Також підвищуються ставки податку на прибуток для фінансових компаній до 25% з 2025 року та встановлюється податок на прибуток банків за 2024 рік у розмірі 50%.

Крім того, ухвалений закон запроваджує щомісячні авансові внески з податку на прибуток та ПДФО для АЗС.

Також передбачається зміна податкового періоду подання звітності з ПДФО з квартального на місячний.

Читайте також: Підвищення податків цьогоріч принесе 30 мільярдів до бюджету - Гетманцев

За оцінками Мінфіну, ухвалені зміни дозволять залучити до зведеного бюджету в 2024 році 21,6 млрд грн (з яких до держбюджету - 21,5 млрд грн, а до місцевих - 0,1 млрд грн), а у 2025 році - 141,1 млрд грн (з яких до держбюджету - 133,0 млрд грн, а до місцевих – 8,1 млрд грн).

«Водночас додаткова потреба у фінансуванні Сил оборони у 2024 році становить майже 500 млрд грн. І саме неподаткові ресурси (збільшення внутрішніх запозичень) є основним джерелом для покриття зазначеної вище потреби», - заявили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня 2024 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт №11416д щодо змін в оподаткуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-