Шмигаль - на форумі «Зроблено в Україні»: Бізнес вже отримав близько ₴335 мільярдів доступних кредитів

Шмигаль - на форумі «Зроблено в Україні»: Бізнес вже отримав близько ₴335 мільярдів доступних кредитів

Фото
Укрінформ
Від початку дії програми «Доступні кредити 5-7-9%» український бізнес отримав близько 335 млрд грн кредитних коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

«Держава інвестує кошти в підтримку українських виробників. Вісім місяців тому за ініціативи Президента Володимира Зеленського започаткували комплексну політику «Зроблено в Україні». Це набір інструментів, які розширюють можливості бізнесу», - зазначив він.

Шмигаль уточнив, що одним з інструментів є доступ до пільгового кредитування.

«Від початку дії програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано близько 335 млрд (гривень - ред.) кредитних коштів», - сказав він.

Прем'єр-міністр зазначив, що в Україні діють стимули для підприємців і місцевої влади купувати вітчизняні товари та послуги. Зокрема, за придбану українську сільгосптехніку аграріям загалом нараховано понад 250 млн грн.

Держава компенсує 15% від придбаної української техніки та енергообладнання. Йдеться про автобуси, автоцистерни, фургони, сонячні панелі, системи накопичення електроенергії, вітрові, когенераційні установки.

Важливим інструментом підтримки бізнесу стали грантові програми уряду.

«Гранти за програмою єРобота. 4,8 млрд грн вже виділено в межах «Власної справи». За рахунок цього буде створено понад 38 тис. робочих місць. Понад 5 млрд грн держава інвестувала в напрямок грантів для переробних підприємств. Більш ніж 1 млрд грн грантових коштів отримали сільгоспвиробники на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства та на облаштування тепличних господарств», - поінформував глава уряду.

За словами Шмигаля, також працюють програми "єОселя" та "єВідновлення", що сприяють розвитку будівельної сфери.

Чималий економічний ефект очікується від підтримки несировинного експорту.

«Експортно-кредитне агентство пропонує страхування інвестиційних кредитів та прямих інвестицій від воєнних і політичних ризиків. Кожна страхова гривня згенерує до 13 грн експортної виручки», - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Уряд вніс зміни до порядків надання фінансової держпідтримки бізнесу

Глава уряду також акцентував на розвитку індустріальних парків; нині в Україні вже 95 таких майданчиків.

«Ми компенсуємо до 50% вартості робіт з облаштування території, будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, приєднання до електромереж», - нагадав він.

Як повідомлялося, у Києві стартував дводенний бізнес-форум «Зроблено в Україні». Основна тема заходу - обговорення шляхів підтримки українського бізнесу та його внеску в економіку країни через інноваційні рішення, які сприяють сталому розвитку та економічному відновленню України.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-