МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з держборгом

МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з держборгом

Укрінформ
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду завершила перегляд рівня комісій за виплату кредитів МВФ.

Про це йдеться у пресрелізі Фонду, передає Укрінформ.

«У глобальному середовищі з викликами та під час високих процентних ставок наші члени досягли консенсусу щодо комплексного пакету, який суттєво знижує вартість запозичень, водночас зберігаючи фінансову спроможність МВФ підтримувати країни, які цього потребують. Схвалені заходи знизять витрати членів МВФ на запозичення на 36%, або приблизно на 1,2 млрд дол. США щорічно», - заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

За її словами, що рішення набуде чинності з 1 листопада 2024 року.

Вона зазначила, що очікувана кількість країн, які сплачуватимуть додаткові комісії, у 2026 фінансовому році скоротиться з 20 до 13.

Читайте також: Україна виконала майже всі вимоги МВФ для шостого перегляду програми співпраці - дані моніторингу

Як повідомляв Укрінформ у липні, Міжнародний валютний фонд (МВФ) має намір вдатися до перегляду комісії, яку він стягує зі своїх найбільших позичальників, після того як деякі країни висловили занепокоєння через невиправдано значні витрати через вищі відсоткові ставки.

Цей тягар несуть насамперед кілька країн, включно з Аргентиною, Єгиптом і Україною, які мають виплатити 6 млрд дол. упродовж наступних двох років. Україна має заплатити 348 млн дол.

Фото: Shawn Hubbard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-