Берлін упевнений, що Орбану не вдасться заблокувати кредит для України

Берлін упевнений, що Орбану не вдасться заблокувати кредит для України

Укрінформ
У Берліні впевнені, що Україна отримає обіцяний кредит від партнерів, попри позицію Угорщини.

Про це заявив заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не бачимо проблеми, навпаки, виходимо з того, що Україна отримає допомогу, як це передбачено», - сказав Бюхнер і нагадав, що в цьому главу Української держави Володимира Зеленського запевнив канцлер Олаф Шольц під час їх зустрічі минулої п’ятниці в Берліні.

Речник МЗС Себатьян Фішер, своєю чергою, іронічно зауважив, що не варто «недооцінювати креативність європейських інституцій».

«З або без угорської підтримки ми продовжуємо наполегливо працювати над тим, щоб узгодити цей кредитний механізм ще до кінця цього року, … ми налаштовані рішуче, щоб гроші пішли», - сказав дипломат.

Читайте також: У Євросоюзі обговорять план обходу вето Угорщини на €6 мільярдів допомоги Україні - Bloomberg

Фішер підкреслив, що Україна потребуватиме цих грошей наступного року.

Як стало відомо виданню Politico, прем’єр Угорщини Віктор Орбан відмовляється схвалити збільшення терміну дії санкцій проти РФ з 6 до 36 місяців, що ускладнить виділення кредитів Україні, які планується погашати за рахунок заморожених російських активів.

Як повідомляв Укрінформ, у червні країни G7 домовилися виділити для України кредит обсягом $50 млрд, з них з боку країн ЄС – еквівалент 35 млрд євро, який буде погашатися за рахунок прибутків від інвестування заморожених російських активів. На цьому тлі Німеччина зменшила видатки у власному бюджеті на військову допомогу Києву, роблячи акцент саме не кредитні гроші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-