Уряд змінив умови надання грантів для виробництв переробної галузі

Уряд змінив умови надання грантів для виробництв переробної галузі

Оновлено
Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс зміни до деяких постанов щодо надання грантів для виробництв переробної промисловості.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до постанов КМУ від 24.06.2022 №739 «Деякі питання надання грантів для виробництв переробної промисловості» і від 03.05.2024 №502 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання грантів для виробництв переробної промисловості», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, передбачено можливість отримання грантів суб’єктами господарювання, які працюють на територіях активних бойових дій, за умови співфінансування: 80% вартості проєкту - за рахунок грантів, 20% - з коштів отримувача (власних або кредитних).

Крім того, за аналогічною схемою співфінансування гранти можуть отримувати підприємства, які здійснюють діяльність з тиражування записаної інформації та поліграфії.

Як уточнили в Міністерстві економіки, уряд також змінив вимоги до кількості робочих місць, які обов’язково має створити отримувач коштів.

Читайте також: Держава визначить пріоритетні напрямки для надання грантів через Brave1

Раніше залежно від суми гранту, це було від 5 до 25 робочих місць. Отримувач гранту для отримання 8 млн грн мав працевлаштувати 25 робітників із зарплатою від 8 тис. гривень. Відтепер обов'язковою умовою буде створення від 5 робочих місць - незалежно від розміру гранту.

Водночас, за новою вимогою, отримувач за три роки має сплатити ЄСВ із зарплати нових працівників на суму, не менше ніж 20% від розміру гранту.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів розширив програму "Власна справа", надавши можливість молодим підприємцям віком до 25 років отримати гранти до 150 тис. грн на відкриття власного бізнесу.

Від запуску програми грантів на переробку (липень 2022 року) гранти на розвиток отримали 779 переробних підприємств на загальну суму 3,9 млрд грн. За умовами, грантоотримувачі створять понад 16 тис. робочих місць.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-