ОЕСР вперше скасувала антикорупційну місію в Угорщину

ОЕСР вперше скасувала антикорупційну місію в Угорщину

Укрінформ
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) відмовилася відправити в Угорщину місію для обговорення антикорупційних заходів через невиконання урядом її попередніх рекомендацій.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

В ОЕСР наголосили, що вперше скасовують місію такого високого рівня. Зустрічі, які мали тривати впродовж вівторка й середи, були скасовані через нездатність уряду прем'єра Віктора Орбана забезпечити достатнє представництво міністрів і високопосадовців для участі в заході.

«Місія високого рівня, затверджена робочою групою з питань боротьби з хабарництвом в грудні 2023 року, мала розглянути неспроможність уряду Угорщини досягти відчутного прогресу у виконанні попередніх рекомендацій», — заявили в ОЕСР.

Зазначається, що деякі рекомендації були надані більш як десять років тому.

«Робоча група також серйозно стурбована низьким рівнем впровадження в Угорщині заходів щодо боротьби з підкупом іноземних посадовців», — також наголосили в організації.

В ОЕСР заявили, що запровадять додаткові заходи, щоб уряд Угорщини відновив співпрацю з організацією на належному рівні та представив план усунення недоліків, які раніше виявила робоча група ОЕСР.

Читайте також: Спрощення Угорщиною візового режиму для громадян РФ загрожує усьому ЄС - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, у березні радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван висловив стурбованість у зв'язку з утисками демократії та рівнем корупції в Угорщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-