Допомогу на придбання твердого палива отримають близько 500 тис. українських домогосподарств

Допомогу на придбання твердого палива отримають близько 500 тис. українських домогосподарств

Укрінформ
Міністерство соціальної політики та Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) продовжили на новий опалювальний сезон додаткові виплати вразливим категоріям українців на придбання дров та вугілля.

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

«Цьогоріч за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у Мінсоцполітики ініціювали продовження надання додаткової підтримки населенню. Адже така допомога дозволяє покрити більшу частину видатків домогосподарств на придбання твердого палива. 15 жовтня уряд ухвалив відповідну постанову», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що реалізація постанови дасть можливість близько 500 тис. домогосподарств з-поміж отримувачів пільг та житлових субсидій отримати виплату у збільшеному в кілька разів розмірі, що розраховується індивідуально, залежно від рівня доходів домогосподарства, і максимально може сягнути до 21 тис. грн.

Минулого року кошти на придбання твердого побутового палива взимку отримали близько 460 тис. домогосподарств на загальну суму 3,3 млрд грн.

У міністерстві нагадали, що право на отримання додаткової фінансової допомоги на придбання твердого палива мають українці вразливих категорій, які найбільше потребують такої підтримки, - громадяни, які отримують житлові субсидії та пільги на придбання твердого палива в зимовий період.

Проєкт діятиме протягом кількох місяців.

Орієнтовно українці зможуть отримати виплати до кінця грудня 2024 року.

Читайте також: ООН планує продовжити підтримку соціальних програм в Україні

Тим українцям, які вже отримують субсидію або пільгу на придбання твердого пічного палива, звертатися за призначенням додаткових виплат не потрібно – усю необхідну інформацію для зарахування коштів на картковий рахунок отримувача має Пенсійний фонд України.

Якщо пільга або субсидія ще не призначена, а потреба у підтримці держави існує, з відповідною заявою необхідно звернутися до ПФУ.

Як повідомляв Укрінформ, благодійники доставили майже 960 тонн твердого палива для близько 480 постраждалих від війни родин у Дар’ївській громаді Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-