На Тернопільщині виготовили понад 109 тисяч тонн цукру
Про це повідомив кореспонденту Укрінформу директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів.
«У Тернопільській області цукрові заводи переробили понад 782 тисячі тонн цукрових буряків та виготовили понад 109 тисяч тонн цукру. У минулому році у цей час цукрові заводи виготовили практично 75 649 тонн цукру. Це можна пояснити тим, що цукровий сезон розпочався значно швидше, а також кращою якістю сировини", - розповів Стахів.
На сьогодні в області працюють чотири цукрові заводи – у Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі. Понад 2 мільйони тонн цукрових буряків законтрактовано. За словами Стахіва, це означає, що в області виготовлять близько 240 тисяч тонн цукру.
Як повідомляв Укрінформ, станом на 4 жовтня на Тернопільщині виготовили майже 72 тисячі тонн цукру.