Авто, ввезені як гумдопомога, тепер можна ставити на постійну держреєстрацію

Авто, ввезені як гумдопомога, тепер можна ставити на постійну держреєстрацію

Укрінформ
В Україні після ухвалення урядом спрощення реєстрації транспорту, ввезеного як гумдопомога, можна ставити ці транспортні засоби на постійну державну реєстрацію.

Про це в телеефірі сказав перший заступник начальника ГСЦ МВС Олександр Карабиць, передає кореспондент Укрінформу.

«Вже врегульоване питання щодо постановки на постійний облік цих транспортних засобів. Тобто, якщо раніше можна було поставити лише на тимчасовий облік, то зараз можна транспортний засіб, ввезений як гумдопомога, поставити і на постійну держреєстрацію», - сказав він.

За його словами, для того щоб поставити гуманітарне авто на облік, необхідно, щоб воно було завезене через митний кордон України як товар гуманітарної допомоги і щоб була виписана митна декларація. 

Представник ГСЦ поінформував, що для того, щоб поставити цей транспортний засіб на постійний облік, потрібно пройти його сертифікацію на відповідність безпеці дорожнього руху. 

Окрім цього, особі обов’язково потрібно пройти експертне дослідження, що номери вузлів і агрегатів на транспортному засобі відповідають заводському нанесенню і сплатити всі необхідні платежі, зокрема податок за першу держреєстрацію.

«Для того, щоб передати це авто іншій організації, громадянину необхідно обов’язково погодити з отримувачем гумдопомоги дозвіл на передачу цього транспортного засобу іншій юридичній особі, щоб була можливість поставити (цей транспортний засіб — ред.) на іншу юрособу. Тобто, для цього обов’язково необхідні дозвіл і акт прийому-передачі», - пояснив він.

Відповідаючи на запитання, що змінюється після цієї постанови уряду для тих авто, які залишаються на тимчасовій реєстрації, перший заступник начальника ГСЦ сказав, що було окремо врегульовано питання поїздок за кордон.

Читайте також: Шахрайство з дронами й авто для ЗСУ: у Молдові затримали ще двох підозрюваних

«Наразі з’явилася така можливість. Юрособа, яка поставила транспортний засіб на тимчасовий облік, може звернутися до сервісного центру і отримати постійне свідоцтво для виїзду за кордон на термін, який буде зазначений у заяві під час звернення. Після повернення з цієї поїздки потрібно буде повернути постійне свідоцтво про реєстрацію і знову отримати тимчасове свідоцтво про реєстрацію і далі послуговуватися ним на території України», - зазначив Карабиць.

Як повідомлялося, 6 серпня Кабінет міністрів врегулював питання реєстрації та обліку транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України за спрощеною процедурою в умовах воєнного стану.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-