Президент підписав закон про превентивну реструктуризацію боргів

Президент підписав закон про превентивну реструктуризацію боргів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства, який наближає українське законодавство до європейських стандартів.

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

«Підписано закон № 10143 – вдосконалення процедури банкрутства та наближення її до європейських стандартів. В тому числі запровадження превентивної реструктуризації», - повідомив Железняк.

Закон впроваджує механізм превентивної реструктуризації, що дозволить бізнесу, який опинився у скрутному фінансовому становищі, уникнути банкрутства. Процедура передбачає комплекс управлінських, фінансових, правових та технічних заходів для запобігання неплатоспроможності підприємства.

Ключовою перевагою нового механізму є його ефективність – процедура триває не більше 6 місяців та коштує значно менше, ніж досудова санація чи банкрутство.

Читайте також: Україна почала обговорення з МВФ фіскальних реформ - Мінфін

Ухвалення закону було однією з вимог Ukraine Facility Plan та наближає українське законодавство до стандартів ЄС через імплементацію Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №10143 про внесення змін до Кодексу України щодо запровадження процедур превентивної реструктуризації. За ухвалення закону проголосували 272 народних депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-