НКРЕКП визначила особливості підключення плавучих електростанцій до мережі

НКРЕКП визначила особливості підключення плавучих електростанцій до мережі

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) визначила особливості підключення плавучих електростанцій до системи передачі на період воєнного стану.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні регулятора 22 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, до 25 жовтня НЕК "Укренерго" має подати до Міністерства енергетики інформацію щодо максимального рівня потужності, видачу якої зможуть забезпечувати мережі, що будуватимуться для підключення генеруючих установок на технічних суднах.

Підключення плавучих електростанцій у період воєнного часу відбуватиметься на підставі дозволу Укренерго без отримання послуги з приєднання.

До власників (користувачів) плавучої електростанції тимчасово не застосовуватимуться вимоги щодо улаштування окремих вузлів обліку електричної енергії, виробленої/спожитої електроустановками плавучих станцій. Власник (користувач) плавучої електростанції має забезпечити комерційний облік електрики із зовнішніх мереж для кожної площадки комерційного обліку.

Читайте також: НКРЕКП спростила розрахунок тарифів на виробництво тепла для когенераційних установок

Як повідомлялося, за розрахунками НЕК "Укренерго", будівництво плавучих електростанцій може дати мережі додатково 250 МВт потужностей.

Кабінет Міністрів 13 вересня затвердив постанову щодо організації встановлення газопоршневих та/або газотурбінних установок, розташованих на суднах технічного флоту.

Фото ілюстративне: navtek.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-