Мала приватизація за два роки принесла державі майже ₴9,6 мільярда

Мала приватизація за два роки принесла державі майже ₴9,6 мільярда

Укрінформ
Загальний економічний ефект від малої приватизації державного майна за два роки сягнув 9,58 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство економіки України.

Зазначається, що за два роки з відновлення малої приватизації Фонд державного майна України провів 839 успішних онлайн-аукціонів в системі «Прозорро.Продажі». Це забезпечило 6,65 млрд грн прямих надходжень до державного бюджету. З урахуванням сплаченого ПДВ у 1,2 млрд грн та зобов'язань нових власників щодо погашення боргів приватизованих підприємств на суму 1,73 млрд грн, загальний економічний ефект від малої приватизації державного майна сягнув 9,58 млрд грн.

"Відновлення приватизації під час повномасштабної війни — важливий крок, який вже приносить результати. Продаж 99 майнових комплексів держпідприємств приніс майже 4 мільярди гривень", — зазначила перша віцепрем'єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За два роки в аукціонах взяли участь 2 857 унікальних учасників, при цьому середня конкуренція склала 4,73 учасника на лот. Стартова ціна об'єктів під час торгів зростала в середньому у 2,53 раза.

Читайте також: Фонд держмайна провів три успішних аукціони з приватизації

Понад половину всіх надходжень від приватизації — 3,79 млрд грн — принесла реалізація майнових комплексів державних підприємств. Нові власники отримали різні об'єкти: від промислової нерухомості та складів до готелів і транспортних засобів.

Як повідомлялось, у вересні 2022 року уряд відновив малу приватизацію після ухвалення Закону № 2468-IX, який спростив процедуру продажу державного майна. Перший успішний онлайн-аукціон за новими правилами відбувся вже 19 вересня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-