На Рівненщині стартував експортний форум

На Рівненщині стартував експортний форум

Фото
Укрінформ
Понад 80 учасників завітали на експортний форум, що 24 жовтня стартував на Рівненщині - такий захід в області проводять втретє.

Про це повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Понад 80 учасників завітали на експортний форум, що сьогодні стартував на Рівненщині. Такий захід проводимо вже втретє»,- написав Коваль. 

За його словами, крім місцевих експортерів приїхали бізнесмени з Львівщини, Волині, Вінничини, Івано-Франківщини, Буковини та Закарпаття. А також іноземні партнери з ПРООН та GIZ.

Як розповів начальник ОВА, наразі 83% загального обсягу експорту з області йде до країн Євросоюзу. Він наголосив, що це великий, стабільний та платоспроможний ринок. Серед основних галузей - деревообробна та меблева промисловість, сільське господарство, харчова промисловість.

Як наголосив начальник ОВА, ключове завдання, щоб число таких експортерів та обсяг відправленої ними продукції постійно зростали. Обмін досвідом та спільне обговорення проблем – шлях до цього.

Читайте також: Експорт української агропродукції за дев'ять місяців сягнув 48,9 мільйона тонн

В ОВА також акцентують, що форум є складовою, ініційованої Президентом платформи «Діалог влади з бізнесом». Озвучені пропозиції опрацюють на рівні області. Іншу ж частину спрямують на розгляд Конгресу місцевих та регіональних влад.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині створили каталог орієнтованих на експорт підприємств регіону.

Також повідомлялося, що продукцію за кордон постачають 50 агровиробників Рівненщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-