Укрзалізниця планує цьогоріч збільшити вантажоперевезення на 15%

Укрзалізниця планує цьогоріч збільшити вантажоперевезення на 15%

Ексклюзив
Укрінформ
АТ “Укрзалізниця” у 2024 році перевезе до 175 млн тонн вантажів, що на 15% перевищить минулорічний показник.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов у ході VI Міжнародної конференції “Виробництво, експлуатація та ремонт рухомого складу”.

“Ми кардинально збільшимо наш попередній план вантажних перевезень. Якщо в минулому році ми перевозили приблизно 151 млн т, то в цьому році буде від 165 до 175 млн т обсягу вантажоперевезень. Це буде значно більше, ніж ми прогнозували”, - коментує Ткачов.

Попередньо цього року УЗ планувала перевезти 147 млн т вантажів і отримати 7 млрд грн чистого прибутку.

За словами Ткачова, хоч загальний валовий дохід у 2024 році буде збільшено, однак точні дані називати зарано, оскільки треба враховувати дохід від використання вагонів, безпосередньо тариф на перевезення, який напряму залежить від їх обсягів, а також додаткові послуги.

Читайте також: Залізничники відновили пошкоджену колію між Миколаєвом та Херсоном

Зокрема, у січні - вересні 2024 року залізницею було перевезло 131,88 млн т вантажів, що на 23,3% більше показника аналогічного періоду минулого року, що вже є рекордним за воєнний час.

Він пояснив, що таке збільшення відбулося завдяки перевезенню зернових та рудних вантажів. У структурі експортних перевезень залізницею за вересень 2024 року переважають руда залізна та марганцева - 2,36 млн т (38,2% у загальному обсязі експортних перевезень). На другому місці – зернові вантажі, яких було перевезено 2,29 млн т (37,0%). Чорних металів було перевезено 0,494 млн т (8,0%).

Ткачов зазначив, що попри прогнозоване збільшення обсягів вантажоперевезень на 20 млн т, вантажна база все ж знижується. Зокрема, до повномасштабного вторгнення залізниця перевозила до 320 млн т вантажу, а за два роки війни цей показник знизився до 156 млн т.

Як повідомлялось, Укрзалізниця за 9 місяцівперевезла контейнерами майже 197,9 тис. ДФЕ (у двадцятифутовому еквіваленті) вантажів, що є найвищим показником за останні 7 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-