Нафта дорожчає через напругу на Близькому Сході

Нафта дорожчає через напругу на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту в п’ятницю, 25 жовтня, зросли через напруженість у найбільшому нафтовидобувному регіоні світу, Близькому Сході, і відновлення перемовин про припинення вогню в Газі, що останніми днями тримало трейдерів у напрузі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ціни на нафту марки Brent піднялися на 18 центів, або 0,2%, до $74,56 за барель, тоді як американська нафта West Texas Intermediate коштувала $70,34 за барель, що на 15 центів, або 0,2% більше за попередній результат.

«Ми як і раніше вважаємо, що правильна ціна на сиру нафту в цей час становить близько $70, оскільки очікуємо нових цінових драйверів, включаючи результати засідання Постійного комітету NPC Китаю, а також відповідь Ізраїлю на ракетну атаку Ірану 1 жовтня», – сказав ринковий аналітик IG Тоні Сикамор.

Читайте також: В Європарламенті вважають, що санкцій ЄС проти тіньового флоту Росії недостатньо

Обидва контрольні показники впали на 58 центів за барель на попередній сесії після того, як ціни коливалися всупереч очікуванням посилення або зниження напруженості на Близькому Сході.

Нафтотрейдери чекають відповіді Ізраїлю на ракетну атаку Ірану 1 жовтня, яка може призвести до ураження нафтової інфраструктури Тегерана й переривання постачань, хоча, за повідомленнями, йшлося про те, що Ізраїль завдасть удару по іранських військових, а не ядерних чи нафтових цілях.

Офіційні особи США й Ізраїлю мають намір відновити перемовини щодо припинення вогню й звільнення заручників у Газі найближчими днями. Попередні спроби досягти угоди були невдалими.

Читайте також: Bloomberg розкрив схему страхування танкерів «тіньового флоту» РФ

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у четвер, що Сполучені Штати не хочуть затяжної кампанії Ізраїлю в Лівані, тоді як Франція закликала до припинення вогню й зосередилася на дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-