Україна стала учасницею Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Україна стала учасницею Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Укрінформ
Україна стала державою-членом Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку (IFAD), який працює над розвитком сільської економіки та продовольчих систем.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

“Це стратегічний крок, над яким працювали Мінагрополітики, і після останньої робочої зустрічі з представниками IFAD у Римі нам вдалося стати 179 країною-членом. Членство в IFAD дає Україні нові можливості та перспективи, які сприятимуть розвитку агросектору в цілому”, - зазначив Коваль.

Міністр наголосив, що пріоритетом IFAD є розвиток малого фермерства. За допомогою їхньої підтримки виробники зможуть підвищити конкурентоспроможність та зміцнити позиції на ринку.

Крім того, українські виробники матимуть доступ до недорогих фінансових ресурсів, грантової підтримки, а також можливість участі в тендерах Фонду для закупівель товарів і послуг.

Читайте також: Аграріям компенсують майже ₴150 мільйонів за придбану вітчизняну техніку

Як повідомлялось, Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку (International Fund for Agricultural Development, IFAD) є спеціалізованою установою ООН, метою діяльності якої є мобілізація додаткових ресурсів, що надаються на пільгових умовах для розвитку сільського господарства в країнах-членах. 

Верховна Рада 4 вересня 2024 року ратифікувала рішення щодо приєднання України до Угоди про заснування Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку (IFAD).

Фото: enb.iisd.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-