Нацбанк підписав дві угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією

Нацбанк підписав дві угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією

Укрінформ
Національний банк України та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали у Вашингтоні два нові договори про співпрацю для зміцнення фінансового сектору та розвитку кредитування в Україні.

Про це повідомляє Нацбанк, передає Укрінформ. 

Зазначається, що співробітництво відбуватиметься за двома напрямами: розвиток цифрових фінансових послуг та створення інфраструктури для роботи з урегулювання проблемних активів (ARC).

За першим напрямком планується стимулювання інновацій через відкритий банкінг, підвищення фінансової інклюзії через просування фінансових послуг агентськими банківськими каналами, заохочення бізнесу до впровадження інноваційних фінансових послуг, а також підтримки зростання обсягів безготівкових операцій.

За другим напрямком передбачається створення правової бази для заснування компаній з урегулювання проблемних активів (ARC), що допоможе зменшити кількість непрацюючих кредитів (NPL) та посилити стійкість банківського сектору.

Читайте також: ЄБРР та IFC інвестують $435 мільйонів у розвиток телеком-сектору України

"Це вдосконалення системи банківського нагляду та регулювання, впровадження системи страхування воєнних ризиків, яка значно поліпшить умови для залучення інвестицій в Україну, розвиток миттєвих платежів, токенізації та оверсайту, зеленого фінансування та багато іншого", – прокоментував голова НБУ Андрій Пишний.

Як повідомлялось, з лютого 2022 року IFC, яка є членом Групи Світового банку, інвестувала в Україну 1,6 млрд дол. США, у тому числі понад 1,1 млрд доларів з власного рахунку та 530 млн дол. США мобілізованих коштів. Це більш ніж удвічі перевищує середньорічний обсяг фінансування з боку IFC до повномасштабного вторгнення.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-