МЗС прокоментувало заяву Волкера про допуск спостерігачів РФ на вибори Президента

МЗС прокоментувало заяву Волкера про допуск спостерігачів РФ на вибори Президента

Укрінформ
Взаємна відсутність громадян конфліктуючих країн на теренах ОБСЄ ніколи не заважала Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ здійснювати процес спостереження за виборами, тож його місія має бути успішною і на українських виборах.

Про це заявила Укрінформу речниця МЗС Катерина Зеленко у відповідь на прохання прокоментувати заяву спецпредставника США з питань України Курта Волкера щодо можливості допуску російських спостерігачів на українські вибори.

"Україна забезпечить демократичність і дотримання всіх виборчих стандартів у процесі здійснення волевиявлення громадян. Взаємна відсутність громадян конфліктуючих країн на просторі ОБСЄ ніколи не заважала БДІПЛ успішно здійснювати процес спостереження за виборами", - зазначила Зеленко.

У цьому контексті вона нагадала, що офіційні спостерігачі від України не їздили на вибори президента РФ у 2018 році.

Читайте також: Волкер: Це нормально, коли російські спостерігачі працюватимуть під егідою ОБСЄ

"Впевнені, що відсутність російських спостерігачів і цього разу не завадить БДІПЛ провести якісне спостереження за виборами", - акцентувала речник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник США з питань України Курт Волкер написав 7 лютого у Twitter, що представники Росії можуть бути спостерігачами на виборах Президента України, але під керівництвом бюро Організації з безпеки та співробітництва в Європі, інакше у людей можуть виникати питання щодо виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-