Підкуп виборців: поліція вже відкрила 35 кримінальних справ

Підкуп виборців: поліція вже відкрила 35 кримінальних справ

Інфографіка
Укрінформ
З початку передвиборчої кампанії відкрито 90 кримінальних проваджень, з яких більшість - 35 - за статтею 160 ККУ (підкуп виборців).

Про це у Facebook написав речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Станом на понеділок 25.02.2019 року розпочато 90 кримінальних проваджень (42 пов’язані з порушенням виборчого законодавства, ще 48 – з проведенням виборчої кампанії). 14 особам уже повідомлено про підозру. Найбільше – 35 проваджень – відкрито за статтею 160 ККУ (підкуп виборців)", - написав Тракало.

Він зазначив, що повідомлення про підкуп виборців надходять практично з усіх штабів основних гравців президентських перегонів.

"Поліція реєструє і перевіряє такі звернення без винятку і не зважаючи на політичну приналежність. Усі факти, що підтвердяться, отримають правову оцінку. Національна поліція застерігає: пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди виборцю карається позбавленням волі на термін до 7 років", - наголосив речник.

Читайте також: Парубій закликав депутатів не дискредитувати президентські вибори

Також він повідомив, що станом на 25 лютого Нацполіція зареєструвала 1891 звернення (з них 41 за останню добу) про можливі порушення виборчого законодавства, і за цими фактами складено 424 протоколи про адмінправопорушення.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року. ЦВК зареєструвала 44 кандидати на пост глави держави.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-