Від участі у президентських виборах відмовився ще один кандидат

Від участі у президентських виборах відмовився ще один кандидат

Укрінформ
Кандидат у Президенти України Сергій Кривонос заявив про зняття своєї кандидатури на користь чинного Президента Петра Порошенка.

Про це Кривонос повідомив на сторінці у Facebook.

"Головним мотивом мого походу на пост Президента як діючого військового, заступника командувача ССО ЗС України було те, що я не згоден з тією системою та ситуацією що сьогодні утворилася в секторі безпеки та оборони України... Я не маю морального права дозволити собі бути дешевим популістом та забивати людям голову пустими обіцянками, як це роблять деякі інші кандидати. Я виважено оцінюю кожен свій крок. Тому, поки йде війна і вірогідність відкритої агресії зі сторони нашого головного ворога Російської Федерації є занадто великою, мені прийшлося прийняти зважене та дуже не просте для себе рішення щодо зняття своєї кандидатури з подальшої гонки за пост Президента України. Я роблю це на користь громадян та майбутнього України! Вважаю сьогодні в тих умовах, яких знаходиться держава, не доцільним зміну Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України", - зазначив Кривонос.

Читайте також: КВУ прогнозує: “красивий жест” зроблять ще кілька кандидатів у президенти

Він також додав, що зараз з вуст наших ворогів, в тому числі і головних пропагандистів Росії, будуть лунати гасла, що Кривонос продався. "Буде мільйон дискусій на теми за скільки, кому і за що, брудні маніпулювання тощо. Прошу Вас не вступати з провокаторами та спотворювачами дійсної картини в полеміку по даному питанню та саме головне не поширювати їх", - зазначив Кривонос.

Як повідомлялося, лідер політичної партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий 1 березня оголосив про намір зняти свою кандидатуру з виборів Президента і підтримати лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка.

Пізніше кандидат у президенти Дмитро Гнап також заявив про готовність зняти свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка. 2 березня з’їзд партії “Сила людей” закликав Гнапа відмовитися від балотування у президенти. Станом на 16 годину 5 березня Гнап заяву про відмову від балотування на пост глави держави до ЦВК не подав.

Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України кандидат може звернутися до ЦВК з письмовою заявою про відмову від балотування до 24 години 7 березня.

Вибори Президента призначені на 31 березня 2019 року. ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації кандидатів на посаду глави держави - усього були зареєстровані 44 кандидати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-