Змінити місце голосування можуть понад 100 тисяч українців

Змінити місце голосування можуть понад 100 тисяч українців

Укрінформ
Станом на 15 березня більше 90 тисяч громадян України уже тимчасово змінили місце голосування без зміни виборчої адреси для голосування на виборах президента 31 березня.

Про це розповів заступник голови ЦВК Євген Радченко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Станом на 15 березня тимчасовою зміною місця голосування без зміни виборчої адреси скористалися трохи більше 90 тисяч наших громадян", - зазначив він.

За його словами, серед цих громадян як люди з тимчасово окупованих територій, так і з інших територій України.

Так, він відзначив, що 2285 українців, які продовжують мешкати в анексованому Криму та Севастополі, наразі змінили місце голосування на підконтрольній Україні території.

Водночас заступник голови ЦВК спрогнозував, що до дня виборів більше 100 тисяч українців скористаються тимчасовою зміною місця голосування, аби взяти участь у виборах не за місцем реєстрації.

Читайте також: Глава ЦВК закликає спостерігачів від ГО не допустити насильства на виборах

"Процес іде достатньо серйозний, і ми прогнозуємо, що кількість виборців, які змінять місце голосування, буде більшою ніж 100 тисяч, що, насправді, набагато більше, ніж на минулих виборах", - підкреслив Радченко.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів.

Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Громадяни України, які не зможуть проголосувати на виборах за місцем реєстрації, мають можливість скористатися процедурою тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Для цього потрібно не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування подати до відділення Державного реєстру виборців заяву та підтверджуючий документ (наприклад, довідку з роботи чи навчання).

Для мешканців тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей і Криму такі підтверджуючі документи не потрібні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-