Роспроп вигадав вручення повісток на ковзанках Києва

Роспроп вигадав вручення повісток на ковзанках Києва

Укрінформ
Росіяни підробили скріншоти з сайту української компанії «Покупон»

Днями кремлівські ЗМІ, z-телеграм канали та пабліки у соцмережі «Вконтакте»  почали поширювати інформацію про те, що на київських ковзанках молодим людям активно вручають повістки. 

Як підтвердження росіяни оприлюднили скріншоти з сайту української компанії «Покупон». Пропагандисти стверджують , що українські чоловіки залишили паспорти у заставу, щоб орендувати ковзани, а отримали повістки. 

Дані скріншоти були сфабриковані росіянами. Вони підробили коментарі, а також дати навпроти них на сайті, залишивши на деяких скріншотах існуючі найменування акаунтів, які наразі є на сайті. В підробці скріншоту київської ковзанки Ice Dream у даті пропагандисти змінили лише рік, а число і місяць залишили. Представники ковзанки також повідомили, що для оренди ковзанів давати в заставу паспорт не потрібно.

На скріншоті з інформацію про ковзанку Vintage Park пропагандисти повністю змінили дату і кількість зірок біля акаунту, але залишили нікнейм автора коментаря.

Без змін також залишилася й кількість відгуків на всіх підроблених скріншотах.

Росія продовжує дезінформаційну кампанію про мобілізацію в Україні. Останнім часом вони активно поширюють фейки про мобілізацію жінок і неповнолітніх до лав Збройних сил України.

Раніше Укрінформ писав про те, як австрійське ТБ у сюжеті про мобілізацію українців використало 2 відеофейки.

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-